+382 67 205 245 info@brainobrain.me

Šta je BrainOBrain?

Prijavite se na besplatan čas

Vaše dijete će usvojiti vještine o kojima ste sanjali

Metodologija

BrainOBrain metodologiju stvorili su i razvili stručnjaci iz oblasti dječije psihologije, pedagogije, edukacije i matematike. Osnovna alatka koju koristimo na časovima je ABAKUS. Upotrebom abakusa aktivira se kinestetički aspekt učenja, tj. dodir, ali se podstiče i vizuelizacija. Kroz mentalnu aritmetiku se na najlakši način aktivira i usklađuje rad lijeve i desne moždane hemisfere, budi se potpuni intelektualni potencijal djeteta i razvijaju vještine koje smo već pomenuli. Program se zasniva na dva osnovna stuba – VAK metodologiju i NLP za djecu.

VAK metode

Najnovija istraživanja pokazuju da se najbolji rezultati postižu kad djeca u isto vrijeme primaju i memorišu informacije koje dolaze vizuelnim (vid), auditivnim (sluh) i kinestetičkim (taktilni/dodir) neuronskim putevima u mozgu. Tada je i proces memorisanja najveći i najbrži, jer dolazi do prenosa informacija s lijeve na desnu moždanu hemisferu, te do potpune aktivnosti mozga. Časovi su vrlo aktivni i interaktivni tako da ne provodimo vrijeme sjedeći i gledajući u tablu. Sva djeca učestvuju u aktivnostima koje podrazumijevaju i fizičke vježbe koje podstiču bolju koncentraciju, aktiviraju neurone i omogućavaju održavanje pažnje.

NLP tehnike

BrainOBrain je jedini program za djecu koji sadrži NLP u okviru svoje metodologije. Ove tehnike djeci omogućavaju da na pravi način iskoriste sve svoje snage i lako postignu sve ciljeve koje sebi zacrtaju. Tehnike koje djeca uvježbavaju na BrainOBrain časovima prilagođene su njihovom uzrastu, individualnim potrebama i nakon što ih usvoje ostaju im za cio život, doprinose razvoju ličnosti i samosvijesti. Ovo dovodi do razvoja liderskih sposobnosti, samopouzdanja, oslobađenja od strahova, mudrijeg upravljanja resursima, lakšeg donošenja odluka, boljeg razlučivanja bitnog od nebitnog.

Abakus

S obzirom da se abakus upotrebljava prstima, on stimuliše rad mozga, pogotovo ako je ta aktivnost povezana sa tačno zadatim zadatkom ili se ponavlja u intervalima. Zato su matematičke operacije koje djeca obavljaju na abakusu nešto kao čučnjevi ili sklekovi za mozak!
Tokom predavanja djeca uče da vizuelizuju kuglice abakusa koje vide (vizuelno), prateći čarobne riječi (slušanje) da bi odradili konkretnu vježbu, te pokreću kuglice (dodir) da bi dobili odgovor, usled čega se odvija intenzivni trening mozga koji vodi do genijalnih sposobnosti.

Vizualizacija

Kada su djeca već dobro upoznata s abakusom, prelazimo na viši nivo – vizuelizacija. U BrainOBrain učimo djecu kako da vizuelizuju abakus, tako da im on fizički više nije ni potreban – djeca stvaraju mentalnu sliku u glavi, i zavisno od nivoa koji pohađaju i upornosti u svakodnevnom vježbanju, mogu vizuelizovati do 10 abakusa, što znači da istovremeno mogu obavljati 10 različitih matematičkih operacija, bilo da je to sabiranje, oduzimanje, dijeljenje, množenje, decimale. Razvoj takve vještine (Multi-tasking) u najranijem uzrastu će djetetu bitno olakšati život, i kvalitetno ga pripremiti i za najzahtjevnije izazove u budućnosti, bilo one poslovne ili povezane s intimnim životom.

Česta pitanja

Koliko traje BrainOBrain program?
BrainOBrain program je koncipiran po nivoima. Ima 10-12 nivoa i svaki traje po 3 mjeseca. Nakon svakog nivoa djeca polažu test, dobijaju diplomu i već sljedećeg časa prelaze na sledeći nivo. Uzimajući u obzir školske raspuste, BrainOBrain škola traje pune 3,5 do 4 godine. Časovi se održavaju jednom sedmično u trajanju od 2h.
Koji je cilj BrainOBrain programa?
Cilj programa je da pomogne djeci da postignu razvoj kompletnog mozga, odnosno da budu u mogućnosti da se služe i lijevom i desnom hemisferom u isto vrijeme. Obično se služimo jednom ili drugom dominantnom stranom mozga. Na BrainOBrain časovima učimo djecu da se koriste objema stranama mozga, izazivajući ih da istovremeno izoštre i logičku i kreativnu stranu mozga. Istraživanja širom svijeta pokazuju da svaki pojedinac koji je u stanju da koristi obije strane mozga istovremeno ima mogućnost da iskoristi svoje intelektualne potencijale do maksimuma.
Koje će sposobnosti dijete razviti u okviru programa?
Brainobrain omogućava djetetu da razvije cijelokupni intelektualni potencijal, da poveže obije strane mozga razvijajući koncentraciju i fokus, superiorne matematičke vještine, memoriju, logiku, analitičke sposobnosti, fotografsko pamćenje, tačnost, kreativnost i maštu, vođstvo, samodisciplinu, samopoštovanje i samopouzdanje. Uči djecu kako da budu lideri svog života.
Ko može da pohađa program?
Brainobrain mogu pohađati sva djeca sa normalnim fizičkim, emocijalnim i mentalnim razvojem. Potrebno je da mogu odgovoriti na jednostavna pitanja, da mogu da pokreću kuglice abakusa, broje i prepoznaju brojeve do 10 i kopiraju jednostavne pisane simbole.
Da li moje dijete dobija individualnu pažnju?
Individualni pristup djeci je ključni faktor u BrainBrain programu. Sertifikovane edukatorke rade sa djecom u malim grupama, od 5 do 10 djece, a grupe se formiraju po uzrastima djece.
Kako da moje dijete dobije najviše od BrainOBrain programa?
Najvažnije je dnevno vježbanje. BrainOBrain je program za razvijanje vještina. Obavezno je da Vaše dijete 15 minuta dnevno vježba i radi domaće zadatke.
Koja je uloga roditelja?
Pomoć roditelja je ključna, posebno na prvom i drugom nivou kada je neophodno podsticati dijete da redovno vježba. Dijete, edukator i roditelji zajedno napreduju.
Da li mogu da prebacim svoje dijete u drugi BrainOBrain centar?
Možete, naravno. BrainOBrain program je franšizni i u cijelom svijetu se primjenjuje na isti način, tako da u slučaju preseljenja možete svoje dijete prebaciti u drugi centar da nastavi sa nastavom tamo gdje je stalo.
Kako BrainOBrain može pomoći u vaspitanju djece?
Razvijajući svoje mentalne sposobnosti, djeca postaju samosvesnija, odgovornija, razvijaju samopouzdanje i time poboljšavaju kvalitet života ne samo sebi već i svima u svom okruženju.
Ko su treneri u ovom programu?
Svi treneri su fakultetski obrazovani i imaju iskustvo u radu s djecom. Pored toga, prošli su licenciranje za BrainOBrain metodologiju i redovno prisustvuju seminarima za usavršavanje.
Po čemu se ovakvo učenje razlikuje od onog u školi?
Intelekt djece se tokom ovog progama razvija u zabavnom okruženju prilagođenom za razvoj mozga, sa akcentom na otkrivanje talenata i sposobnosti djeteta. Zabavna atmosfera, u kojoj su najvažniji pozitivni emocionalni odnosi, omogućava djeci da postaju lideri koji su odgovorni za svoj život i okolinu.
Kako će im BrainOBrain pomoći u akademskom životu?
BrainOBrain djeca razvijaju bolju koncentraciju i snažno pamćenje. Pojačano opažaju, bolje razumiju i duže pamte. Kao rezultat, postižu bolje rezultate sa manje truda.  Ovo je jako korisno za djecu kada dođe vrijeme za fakultet – vještine stečene kroz BrainoBrain im pomažu da postižu bolje rezultate za kraće vrijeme. Djeca dobijaju novo samopouzdanje, postaju lideri, a ne pratioci!
Koliko je vremena potrebno da bismo primijetili napredak kod djece?
Ukoliko Vaše dijete vježba 15 minuta dnevno, bićete zapanjeni postupnim promjenama koje ćete vidjeti kod svog djeteta. Za ovakav napredak obavezno je svakodnevno vježbanje. Vidljive promjene će nastupiti već poslije drugog nivoa, ali će roditelji biti u stanju da manje i finije promjene vide i ranije kod svoje djece.
Na koji način mogu postati vaš partner i otvoriti BrainOBrain centar u svom gradu?
Sinapsa d.o.o. posjeduje Master licencu za Crnu Goru i  omogućava svim zainteresovanima poslovnu saradnju u vidu franšize. Možete postati naš poslovni saradnik za bilo koji grad u Crnoj Gori. Kontakt telefon je 067 205 245.

Naše edukatorke

Jasna Dautović

Jasna Dautović

Profesorica razredne nastave

Po profesiji sam profesor razredne nastave pa sam shvatila da rad sa djecom može biti još uspješniji. To mi omogućava Brainobrain. Za mene je to bio veliki izazov jer su djeca neiscrpan izvor energije koju treba pravilno usmjeriti.

Treba im dati samopouzdanje da vjeruju u sebe i da budu kreativni, da imaju  koncetraciju, bolju memoriju i najvažnije, maštu. To postižemo kroz timski rad, kroz učenje, zabavu i igru. Nakon svakog časa osjećam zadovoljstvo postignutim ciljevima i polet, jer radim pravu stvar.

Tamara Tanjević

Tamara Tanjević

Psiholog

Dok sam slušala drugaricu koja je postala BrainOBrain edukator sa kakvim ushićenjem i entuzijazmom govori o programu i radu sa učenicima, odmah sam poželjela da i ja postanem dio te porodice. Na moju sreću želja mi se ubrzo potom i ispunila!

Kao psiholog, koji je od početka svoje karijere posvećen vaspitno-obrazovnom procesu, veoma dobro sam svjesna važnosti integrisanog podsticanja kako intelektualnog, tako i emocionalnog razvoja djece. BrainOBrain program upravo to i omogućava- razvoj koncentracije i fokusa, memorije, logike i matematičkih vještina, kao pokazatelja intelektualnog potencijala; kao i razvoj samopouzdanja, samodiscipline, liderstva i drugih pokazatelja emocionalog potencijala kroz brojne aktivnosti, a najviše NLP tehnike za djecu, što ovaj program čini jedinstvenim.

Svaki novi susret sa učenicima, njihova energija i volja za učenjem novih stvari su najveći pokretači koji čine da se i mi, edukatori, razvijamo i rastemo sa njima.